1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Hoewel de nieuwe iPad ondersteuning biedt voor 4G-netwerken, staat de tablet van Apple het niet toe om een FaceTime-gesprek te houden via de snelle dataverbinding. Wanneer getracht wordt een verbinding te leggen via LTE wordt een melding gegeven dat men eerst verbinding moet maken met een WiFi-netwerk.

Met de huidige iPhones en iPads is het ook niet mogelijk om een videochat-sessie via FaceTime te starten als minimaal één van de apparaten is verbonden met enkel een 3G-verbinding. Een 4G-verbinding is echter vele malen sneller dan de huidige 3G-verbindingen en daarom is de maatregel op zijn minst opvallend te noemen. Een FaceTime-verbinding zou ongeveer 3MB per minuut verbruiken en dat kunnen zowel een 3G- als 4G-verbinding aan, de laatstgenoemde zelfs erg eenvoudig. In theorie haalt 4G een snelheid van 100 Mb per seconde.

Opvallend genoeg merkte wijlen Steve Jobs tijdens de aankondiging van FaceTime op dat de techniek in 2010 niet bruikbaar zou zijn via 3G. Hij vertelde dat Apple en de providers nog wat werk moesten verrichten om de videochat-standaard ook beschikbaar te maken via 3G. Het is de vraag of Apple nu achter de restrictie zit, of dat juist de providers hiervoor verantwoordelijk zijn, uit angst voor overbelasting.