1 min

Het gerucht dat Apple van plan was om het midrange-segment of zelfs het low-end segment van de tabletmarkt te gaan betreden bestaat al langer, net als tal van andere geruchten overigens. Dat dit ten koste zou gaan van de connectiviteit was echter nog niet voorspeld. Volgens nieuwe geruchten zal de kleinere iPad niet beschikken over de mogelijkheid om met mobiele datanetwerken te verbinden.

De 9.7-inch iPad heeft de beschikking over zowel WiFi als een verbinding met het mobiele netwerk. Dit laatste zal volgens The Guardian wegvallen bij de iPad mini. Dit betekent dat het apparaat standaard alleen beschikking over WiFi zal hebben.

Toch wordt er ook een uitgebreide versie van de iPad mini verwacht, waarbij wel gebruik wordt gemaakt van het mobiele netwerk. In dat geval zal het apparaat gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk. 4G is nu slechts op hele kleine schaal beschikbaar in Nederland. Als er een iPad mini met ondersteuning voor mobiele netwerken wordt uitgebracht, zal deze voorlopig terug moeten vallen op het 3G-netwerk.

Gesuggereerd wordt dat de iPad mini met een 7.85-inch scherm een mid-range tablet zal worden met een waarde van maximaal 250 dollar. De iPad mini zal gaan concurreren met de Nexus 7-tablet van Google en Asus, en met de tablets van Amazon, de Kindle Fire-serie.