2min

Een van de nieuwe mogelijkheden binnen iOS 6 is het gebruik van FaceTime via het mobiele netwerk. Voorheen was het enkel mogelijk om FaceTime-gesprekken via WiFi te houden. Verizon wil dat er geen beperkingen komen op FaceTime via een mobiele verbinding.

Verizon wil met de introductie van iOS 6 geen beperkingen opleggen voor de nieuwe functionaliteit van Apple’s FaceTime. FaceTime werd in 2010 door niemand minder dan Steve Jobs geïntroduceerd tijdens de presentatie van de iPhone 4. Het was toen alleen mogelijk het programma te gebruiken via een WiFi-verbinding, wat er toe leidde dat het protocol maar sporadisch gebruikt kon worden. The Wall Street Journal meldt nu dat de Amerikaanse telecomprovider Verizon het protocol via het mobiele netwerk wil gaan aanbieden, zonder dat het uitmaakt welk dataplan de gebruiker heeft. Ook zullen er geen extra kosten aan de dienst verbonden zijn aan het gebruik van FaceTime.

AT&T, concurrent van Verizon, heeft aangekondigd dezelfde dienst aan te gaan bieden als gebruikers overstappen naar AT&T’s nieuwe dataplannen. Sprint, nog een andere Amerikaanse aanbieder, heeft gezegd dat bij hen ook geen extra kosten voor de dienst gevraagd zal worden.

Hoewel iOS 6 met een aantal nieuwe mogelijkheden komt, waaronder FaceTime voor mobiele netwerken, blijft het wel afhankelijk van de mobiele netwerkaanbieders of sommige functies zoals FaceTime over 3G gebruikt kunnen worden. Verizon gebruikt voor de LTE diensten een 700 MHz.-spectrum. Het is daarnaast de vraag of de functionaliteit van andere gebruikers niet te veel wordt beïnvloed met het gebruik van de FaceTime-applicatie.