Apple Nederland heeft laten weten dat de iPad 2 vannacht in de verkoop gaat in de online store op Apple.nl. De iPad 2 zal vanaf 2:00 vannacht te bestellen zijn en resellers mogen de iPad 2 vanaf 17:00 gaan verkopen.

Geruchten over het mogelijk uitstellen van de iPad 2 zijn dus allemaal niet waar. De iPad 2 gaat gewoon in de verkoop, het enige wat nog afgewacht moet worden is hoe groot de run wordt op de nieuwe iPad 2 en of deze morgenvroeg meteen al is uitverkocht.

De iPad 2 is verkrijgbaar vanaf 479 euro voor de 16GB-versie, de 32GB versie gaat 579 euro kosten en de 64GB-versie kost 679 euro. Deze modellen beschikken allemaal over WiFi maar niet over 3G. Een iPad 2 met 3G is in dezelfde configuraties verkrijgbaar, wel moet er dan 120 euro bij de prijs worden opgeteld.

Steve Jobs de CEO van Apple liet in het persbericht het volgende weten: "Terwijl onze concurrenten nog met man en macht werken aan hun antwoord op onze eerste iPad, hebben wij met iPad 2 de grenzen alweer verlegd", ook ging hij in op de productie en de beschikbaarheid: "In de Verenigde Staten zijn de nieuwe iPads niet aan te slepen, en klanten elders in de wereld laten ons weten dat ze met smart zitten te wachten tot iPad 2 in hun land te koop is. We stellen hun geduld op prijs en werken er hard aan om genoeg iPads te maken voor iedereen."