2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft is bezig met het leggen van de laatste hand aan Windows 8. De ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem zou in de zomer klaar moeten zijn, zodat deze in oktober wereldwijd in de verkoop kan gaan, drie jaar na de release van Windows 7.

Dit stellen anonieme bronnen, bekend met de plannen van Microsoft, tegenover Bloomberg. Met een lancering in oktober richt Microsoft zich op de belangrijke kerst-periode. "Wanneer Microsoft een release in oktober niet haalt, zullen ze in heel 2012 niets verkopen," volgens Michael Gartenberg, een analist van Gartner. "Het laatste wat Microsoft wil, is dat het in een situatie terecht komt waar er geen Windows 8-tablet op de markt is, terwijl het er naar uitziet dat de nieuwe iPad veel verkocht zal worden aan het eind van het jaar."

In april zal Microsoft een evenement houden waar het bedrijf uit Redmond zijn partners de Windows 8 release-strategie zal laten zien. Dankzij de kwaliteitscontroles van Microsoft zullen er bij de release minder op ARM-gebaseerde apparaten beschikbaar zijn, slechts drie van de tablets draaien op een ARM-processor. De overige toestellen zullen gebruik maken van Intel’s chips, zo zegt Steven Sinofsky, hoofd van de Windows-tak. Windows 8 is de eerste Windows-versie welke ook kan werken op ARM-processors.

Volgens analisten van Gartner zullen er meer dan 103 miljoen tablets verkocht worden in 2012, een aantal dat in 2015 zal groeien naar 326,3 miljoen. Voorlopig blijft Apple de meest dominante speler in de tabletmarkt, met een aandeel van tweederde van de markt. Gartner verwacht dat het aandeel van Apple zal dalen naar 46 procent in 2015, terwijl Microsoft’s percentage zal stijgen naar 11 procent.