Samsung heeft vandaag bekendgemaakt dat de Galaxy Note een groot succes is, in slechts vijf maanden tijd heeft de fabrikant het toestel al vijf miljoen keer verscheept.

Eind vorig jaar maakte Samsung bekend dat zij sinds de lancering van het toestel zo’n één miljoen Notes had verscheept. Een goede drie maanden later stelt Samsung nu dat dit getal inmiddels is gestegen naar vijf miljoen exemplaren. Volgens de fabrikant is de Note vooral erg gewild in Zuid-Korea, de Verenigde Staten en in Nederland.

Ondanks dat de Note qua aantal verscheepte modellen slechts op een kwart van het aantal verscheepte Galasy S II exemplaren komt is dit zeker niet slecht. De Galaxy Note onderscheidt zich van de markt doordat het toestel met z’n 5,3 inch scherm een kruising is tussen een smartphone en een tablet. Techzine schreef al eens een uitgebreide review over dit product. Na aanleiding van het uitbrengen van de Note lijken andere fabrikanten nu ook te komen met grotere modellen. De Optimus Vu van LG is hier een voorbeeld van.