Dat Samsung goede zaken zou doen met de Galaxy Note II, leek al wel vast te staan. De cijfers die Samsung dit weekend bevestigde zijn hiervan een bevestiging: De Galaxy Note II is in twee maanden tijd maar liefst vijf miljoen maal over de toonbank gegaan.

Met deze cijfers blijkt opnieuw dat Samsung een goede keuze heeft gemaakt bij het creëren van de zogenaamde Phablet-markt. Een Phablet is een smartphone wiens schermgrootte begint te neigen naar die van een tablet.

Samsung verkocht van de originele Galaxy Note uiteindelijk zo’n 10 miljoen stuks. Inmiddels is de vraag naar dit toestel afgenomen. De verkopen van vijf miljoen stuks van de Galaxy Note II waren in een veel kortere termijn en het is daarom aannemelijk dat de Note II uiteindelijk grotere verkoopaantallen zal presenteren.

De Samsung Galaxy Note II heeft een scherm met een diagonaal van 5,5 inch en een quad-core processor welke op een kloksnelheid van 1,6 GHz draait. De Note II is daarnaast voorzien van 2GB werkgeheugen en Android 4.1 Jelly Bean.