Inleiding

De Sony VAIO VPCEB3E1E is volgens Sony ontworpen met ‘gemak’ als uitgangspunt. De computer bevat een contrastrijk scherm en een schijf van 320 GB.Het gemak zit hem vooral in een klein aantal speciale functies waarmee de laptop snel te gebruiken is voor bepaalde toepassingen. Zo adverteert Sony met de mogelijkheid om de laptop vanuit ‘koude start’ binnen een paar seconden en met één druk op de knop op het internet te kunnen hebben.

Met VAIO Assist is het ook mogelijk om makkelijk het systeem te onderhouden, analyseren en eventuele problemen op te lossen, mocht hier sprake van zijn.

Verdere functies die Sony onder de noemer ‘gemak’ plaatst zijn de aanwezigheid van een nummeriek toetsenbord, een lichtgewicht ontwerp, vier USB-poorten en een e-SATA-aansluiting.

De VAIO wisselt voor een prijs van ongeveer 620 euro van eigenaar.

Onderdeel vergelijkingstest

Deze review is onderdeel van een vergelijkende test tussen laptops van verschillende fabrikanten. We hebben gekozen voor een prijsklasse tussen de 550- en 650 euro, verder moet de laptop een 15 of 17 inch scherm hebben en over Windows 7 beschikken.

Voor een volledig overzicht van alle reviews uit onze vergelijkingstest, verwijs ik je graag door naar deze blogpost.