Kirk Skaugen, vice-president en general manager bij Intel’s PC Client Group, zegt dat er een nieuwe generatie ultrabooks in aantocht is. Deze zullen draaien op de derde generatie Intel Core-processoren en Intel HD Graphics 2500/4000. Deze verbeterde hardware zal de gebruikservaring nog verder verbeteren.

Skaugen deed zijn uitspraak tijdens een technologieconferentie in China. Volgens de Intel-topman staan er dit jaar meer dan 75 nieuwe ultrabookmodellen in de planning. Door de vele verbeteringen onder de motorkap en de toevoeging van een touchscreen bij diverse modellen, zal de gebruikservaring van consumenten nog verder verbeteren. Om gebruikers beter te beschermen tegen digitale fraude, zal de volgende generatie ultrabooks uitgerust zijn met Intel’s Identity Protection Technology.

Over een eventuele prijsdaling wilde Skaugen geen uitspraken doen. Als de markt daadwerkelijk overspoeld gaat worden met tientallen nieuwe ultrabooks, is de kans groot dat een prijsverlaging in het verschiet ligt.

Chipfabrikant Intel zet al langere tijd in op een prijsverlaging om de superdunne laptops populairder te maken bij het grote publiek. Intel noemde een prijskaartje van 699 dollar als adviesprijs, in eerste instantie was dit nog 999 dollar. Volgens de chipfabrikant zal deze wijziging niet van de ene op de andere dag gerealiseerd kunnen worden. Ultrabookproducenten verzochten Intel al eerder om de prijzen voor haar processoren te verlagen, maar daar wil het bedrijf niets van weten.

Of consumenten dit jaar al kunnen profiteren van een prijsverlaging is volgens DigiTimes niet zeker. De Taiwanese website zegt diverse toeleveranciers te hebben gesproken en zij suggereren dat de prijzen niet vóór 2013 naar beneden bijgesteld zullen worden. Doordat steeds meer producenten zich op de ultrabookmarkt begeven, is de vraag naar componenten toegenomen. Dit resulteert eerdere in hogere dan lagere prijzen.