Intel is er van overtuigd dat de prijzen van ultrabooks aan het einde van dit jaar gedaald zullen zijn tot 600 dollar. De hoge prijs van de huidige ultrabooks is voor vele geïnteresseerden een te groot struikelblok om over te gaan op aanschaf.

Intel liet eerder weten te hebben besloten dat alle ultrabooks voorzien van de vierde generatie Core-processors die dit jaar uitgebracht gaan worden, voorzien moeten zijn van een aanraakgevoelig scherm om de naam ultrabook te mogen dragen. Dit is voordelig voor het Windows 8-besturingssysteem, maar doorgaans is de toevoeging van een aanraakgevoelig scherm wel een reden voor een stijging van de prijs van het product. Dit terwijl de prijs van een qua specificaties degelijke ultrabook al snel boven de 1.000 euro uitvalt.

Toch zal het besluit van Intel volgens Kirk Skaugen, manager van de PC Client Group van Intel, niet voor grote problemen hoeven te zorgen. Skaugen is er namelijk van overtuigd dat we dit jaar een grote daling gaan zien wat betreft de aanschafprijs van ultrabooks. Tegen het einde van het jaar zou een prijs van 599 dollar voor een gemiddelde ultrabook een normale prijs zijn.

Of de voorspellingen van Intel een waarheid zullen blijken, zal de loop van het jaar moeten uitwijzen. Wel is het aannemelijk dat 2013 een belangrijk jaar zal zijn voor de mobiele markt en aanraakgevoelige producten. Om te kunnen concurreren met het grote aanbod, is de prijs natuurlijk van groot belang.

Intel gaf eind 2011 al aan dat de prijs van ultrabooks tot 699 dollar zou moeten dalen om goed te kunnen concurreren met andere productcategorieën.