Inleiding

Het leek allemaal van een leien dakje te gaan bij het Taiwanese HTC. In 2011 werd recordwinst na recordwinst behaald, tot hier eind 2011 abrupt een eind aan kwam. Onder andere patentruzies met Apple en het feit dat HTC zo veel verschillende smartphones op de markt had, dat consumenten door de bomen het bos niet meer zagen, zorgden er voor dat begin 2012 een omzetalarm werd afgegeven. Volgens HTC zou dit echter van korte duur zijn, aangezien HTC de productlijn opnieuw vorm heeft gegeven en een nieuwe smartphone-serie alweer in de pijpleiding stond voor de nabije toekomst. Het bedrijf moest natuurlijk ook wel, de geruchtenmolen over het volgende model van Samsung’s kassasucces, de Galaxy S-serie, draait op volle toeren en wat er tot nog toe wordt geopperd is niet mis.Op het Mobile World Congress kwam HTC inderdaad met de verwachte aankondiging. De nieuwe One-serie bestaat uit drie toestellen, de HTC One X, One S en de One V, waarbij de HTC One X het high-end model is, welke wij in deze review onder handen gaan nemen. De andere toestellen laten ook nog iets langer op zich wachten.

Een high-end toestel is de One X zeker. De smartphone beschikt namelijk als één van de eerste toestellen over een quadcore NVIDIA Tegra 3-processor, deze is geklokt op 1,5 GHz en heeft 1 GB werkgeheugen tot de beschikking. Ook het grootse 4,7 inch Super IPS-scherm met een resolutie van 1280×720 mag genoemd worden. Daarnaast is de One X direct geleverd met Android 4.0 Ice Cream Sandwich én de nieuwe HTC Sense 4-interface. HTC heeft tevens een aantal unieke features toegevoegd om zich te onderscheiden van andere fabrikanten, zo krijgt men een gratis 25 GB Dropbox-account en de voor HTC inmiddels beter bekende samenwerking met Beats Audio is ook in de One X bewerkstelligd. Om ervoor te zorgen dat de telefoon niet binnen no-time leeg is heeft de One X een accu van 1800 mAh aan boord. De snelheidswinst die dankzij de hardware gehaald wordt moet wel heel overtuigend zijn, want deze luxe zien we uiteraard terug in het prijskaartje. In de losse verkoop wisselt het toestel namelijk voor 545 euro van eigenaar.

Qua specificaties heeft HTC er dus alles aan gedaan om uit de sleur te geraken en aangezien het toestel er ook nog eens erg strak uitziet, kunnen wij niet wachten om met deze kleine revolutie op smartphonegebied aan de slag te gaan.