Een gebruiker van het forum XDA Developers is er in geslaagd om de applicatie S-Voice van de Samsung Galaxy S III te halen en deze werkend te krijgen op andere toestellen. De applicatie werkt enkel op Android-modellen met de nieuwste versie van dat mobiele besturingssysteem, Ice Cream Sandwich.


Samsung presenteerde in het begin van de maand haar nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S III. Eén van de speerpunten van dit toestel was dat deze met de stem aangestuurd kan worden middels de applicatie S-Voice. Deze applicatie lijkt gebouwd te zijn op basis van Vlingo Assistent, een applicatie voor verschillende mobiele besturingssystemen waarmee spraakherkenning mogelijk wordt gemaakt.

S-Voice blijkt echter ook prima bruikbaar te zijn op andere smartphones, mits deze zijn voorzien van de nieuwste versie van Android. Met S-Voice is het onder andere mogelijk om het weerbericht op te vragen of je status op een sociaal netwerk te updaten. Met behulp van WolframAlpha kan de applicatie ook vragen beantwoorden.