Hardwarefabrikant NVIDIA heeft plannen voor toekomstige Android-tablets bekend gemaakt. Met de ontwikkeling van het Kai-platform wil het bedrijf quad-core tablets aanbieden voor slechts 199 dollar.

Tijdens NVIDIA’s jaarlijkse meeting voor investeerders besprak vice-president Rob Csonger het idee achter Kai. Met de quad-core Tegra 3 System on a Chip (SoC) wil NVIDIA Android 4.0-tablets aanbieden die krachtiger zijn dan de grote concurrent, de Kindle Fire, NVIDIA wil echter wel een zelfde prijs handhaven.

Csonger geeft aan dat door veel innovatie het energieverbruik van het scherm sterk teruggebracht kan worden en dat door het gebruik van goedkopere onderdelen in de tablet, de mogelijkheid er is om goedkope tablets te produceren met de kracht van Tegra 3.

In een reactie aan The Verge laat NVIDIA weten dat zijn klanten het Kai-platform op dit moment gebruiken om Tegra 3-tablets te bouwen. Eerder bracht CEO Jen-Hsun Huang geruchten naar buiten over 199 dollar kostende tablets, welke in de zomer zouden verschijnen.