1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In Groot-Brittannië heeft de mobiele provider Vodafone een paraplu gepresenteerd die het signaal van de mobiele telefoon moet versterken.

Naast het versterken van het signaal kan de paraplu je mobiele telefoon opladen, kan die gebruikt worden als lamp en kan deze je natuurlijk drooghouden. De multifunctionele paraplu is ontwikkeld door dr. Kenneth Tong die zich heeft gespecialiseerd in antenne- en microgolftechnologie.

De paraplu weegt slechts 800 gram en heeft een aantal zonnecellen die bovenop de paraplu zitten en in de vorm van thin film zijn vastgenaaid. Daarnaast zit er in de punt van de steel een antenne van aluminium. Aan de steel van de paraplu zit een mobieletelefoonhouder met een USB-aansluiting. Deze USB-aansluiting levert de stroom voor het opladen afkomstig van de zonnecellen.

De Vodafone Booster Brolly zoals de paraplu heet, zorgt niet alleen voor een beter signaal voor degene die eronder staat, maar ook voor omringende gebruikers. Dit geldt echter alleen voor klanten van het Vodafone-netwerk.

Wanneer de paraplu op de markt komt en hoeveel deze gaat kosten, is nog onduidelijk. Het project bevindt zich nog in het conceptstadium. De ontwerpers zijn overigens inmiddels al bezig aan een opvolger van de paraplu waarbij de elektronica beter is geïntegreerd en het gewicht omlaag gebracht is.