2min Devices

LG Quick Voice concurreert met Siri en S Voice

LG heeft bekend gemaakt dat het binnenkort een eigen stembesturingssysteem zal lanceren voor smartphones. LG Quick Voice moet dan ook de concurrentie aangaan met Siri van apple en S Voice van Samsung.

Het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat andere fabrikanten Apple’s speerpunt voor de iPhone 4S zouden gaan kopiëren, maar het lijkt er nu toch echt van te komen. Samsung lanceerde in combinatie met de Samsung Galaxy S III de stembesturing met de naam S Voice en LG brengt binnenkort een eigen variant uit onder de naam Quick Voice.

De stembesturing stelt gebruikers, net als bij Siri en S Voice, in staat om een telefoon handelingen uit te laten voeren op basis van stemcommando’s. Zo kunnen gebruikers een zoekcommando ingeven, een kalenderafspraak vastleggen of een YouTube-video opstarten. In den beginne zullen er elf applicaties ondersteund worden door Quick Voice, waaronder e-mail, telefoon, contacten, alarm, kaarten, weer, aandelen, webbrowser en de kalender.

Quick Voice wordt echter gehuld in een grote ‘maar’, want de dienst wordt vooralsnog enkel beschikbaar gesteld in LG’s thuisbasis Korea. Of de dienst ook naar andere landen wordt uitgerold heeft LG niet duidelijk gemaakt. De LG Optimus Vu zal nog in juni worden voorzien van Quick Voice, de Optimus LTE 2 krijgt een update in juli.

Bron:TechRadar