LG hoopt haar spraakbesturingsdienst Quick Voice in 2013 te kunnen lanceren in Europa. De software werd in juni aangekondigd door de fabrikant. Quick Voice zal de strijd aan gaan met diensten als Siri, S Voice en Google Now.

Toen LG haar dienst aankondigde hing er één hele grote "maar" aan vast. De dienst kwam namelijk enkel beschikbaar in thuisland Korea. De fabrikant heeft vandaag laten weten dat hier snel verandering in gaat komen. De dienst zou momenteel klaar gemaakt worden om ook de Engelse taal te ondersteunen en zal naar verwachting in 2013 beschikbaar komen in de rest van de wereld.

LG laat weten dat de dienst vooral zal worden gebruikt op de duurdere smartphones van het bedrijf, de high-end modellen. LG laat daarnaast weten dat Quick Voice zeker niet saai zal worden. Vraag Quick Voice wat de applicatie als lunch heeft gegeten en je zal als antwoord "220 Volt" krijgen. LG probeert zijn spraakdienst dus net zo gevat te maken als Siri. De dienst van Apple werd met opzet geprogrammeerd tot het geven van gevatte antwoorden.