Gizmodo Australië heeft een document in handen gekregen dat zou worden gebruikt voor trainingsdoeleinden van winkelpersoneel. Naast een gedetailleerde afbeelding van de eerste Google-tablet, zijn ook de specificaties vroegtijdig naar buiten gekomen.

Al weken gaat het gerucht dat tijdens het Google I/O-evenement de Nexus 7-tablet van Asus en Google aangekondigd wordt. Dankzij Gizmodo kunnen we daar een aantal nieuwe geruchten aan toevoegen. Zoals eerder vermeld zal de 7 inch tablet Nexus 7 genoemd worden, en gebouwd worden door Asus. Nvidia zal een 1,3 Ghz quadcore Tegra 3-processor en GeForce 12-core GPU leveren. Daarnaast zal de Nexus 7 over 1 GB werkgeheugen beschikken en krijgt de koper de keuze uit een 8 GB- of 16 GB-variant.

Er zou zijn gekozen voor een IPS-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels en een kijkhoek van 178-graden. Boven het scherm, in verticale stand, is een 1,2 Megapixel camera verwerkt. De batterij moet tot 9 uur meegaan.

Wat betreft software zal de Nexus 7 voorzien worden van Android Jelly Bean, opvallend is dat in de documenten vermeld staat dat Google voortaan het update-proces van het besturingssysteem regelt, wat fragmentatie in de toekomst mogelijk voorkomt. Daarnaast zullen ook NFC, Google Wallet (waar beschikbaar), en Android Beam aanwezig zijn.

Het 8 GB-model moet 199 dollar gaan kosten en de 16 GB-versie kost 249 dollar. Lokale prijzen worden niet vermeld.