1 min

Asus werkt daadwerkelijk aan de Google Tablet. Tot nu toe deden er alleen geruchten de ronde op het internet over deze tablet, maar "een vertegenwoordiger" van het Taiwanese technologiebedrijf bevestigt tegenover Android Authority de komst van de tablet. Volgens de bron ligt de Google Tablet eind deze maand in de winkels.

Over de technische specificaties, prijskaartjes of beschikbaarheid kon de vermeende vertegenwoordiger niets zeggen tegenover Android Authority. Volgens de techwebsite zal de Google Tablet onder de naam Nexus 7 op de markt gebracht worden. Deze tablet draait naar verluidt op een 1.3 GHz quad-core Tegra 3-processor van NVIDIA. Tevens zou deze tablet een scherm van 7 inch hebben. Ook de GPU zou van NVIDIA afkomstig zijn. Ten slotte weet Android Authority te melden dat de tablet waarschijnlijk tussen de 150 en 250 dollar zal gaan kosten, vergelijkbaar met Acer’s Iconia Tab 110.

De eerste berichten over deze tablet stammen uit januari jongstleden. Google zou naar verluidt een goedkope 7 inch-tablet introduceren om te concurreren met de Kindle Fire van Amazon. Het toestel zou volgens deze geruchten een prijskaartje van 199 dollar krijgen. DigiTimes wist onlangs te melden dat er dit jaar tussen 2 en 2,25 miljoen exemplaren van de Google Tablet verscheept zullen worden.