1 min

Tags in dit artikel

, ,

Voormalig Facebook-medewerkers Eric Frenkiel en Nikita Shamgunov claimen dat dat zij ’s werelds snelste relationele database hebben ontwikkeld. De door hen ontwikkelde MemSQL database zou 80.000 query’s per seconde aan kunnen.

Dit aantal zou dertig keer zo veel zijn als een traditionele database. Desondanks zou de database volledig compatibel zijn met MySQL. MemSQL vraagt om een 64-bit Linux-computer, 8 GB-werkgeheugen en een multi-core processor.

"MemSQL plaatst data in het geheugen en vertaalt SQL in C++ voor een uiterste optimalisatie in het uitvoeren van query’s", zo verklaren de ontwikkelaars de methode waarop zij tot het resultaat zijn gekomen. Voor diverse Linux-platformen is een test- en ontwikkelaarsversie beschikbaar en op Github is een workload-simulator opgezet.

De uitspraken van de ontwikkelaars worden direct geaccepteerd, aangezien erkende benchmarks ontbreken. I Programmer wijst er op dat MemSQL onderworpen zou moeten worden aan de Transaction Processing Performance Council (TPC), om te zien wat de prestaties zijn naast andere databases.

De ontwikkelaars hebben een video gemaakt waarin zij laten zien hoe de MemSQL-database is opgebouwd.