De Nexus 7, de eerste officiële tablet van Google, is inmiddels uitgeleverd aan duizenden consumenten en de eerste problemen beginnen nu ook op te duiken. Zo zou het scherm loslaten van de behuizing waardoor het glas kan worden bewogen en het touchscreen zou af en toe niet reageren op commando’s of uit zichzelf commando’s uitvoeren.

De Nexus 7 is een ontzettend scherp geprijsde tablet van Google en verkrijgbaar vanaf 199 dollar. De specificaties van de tablet zijn erg goed en daardoor niet te vergelijken met andere tablets in deze prijsklasse. Daarvoor zijn de specificaties simpelweg te goed.

De 7 inch Nexus 7 lijkt echter ook onderhevig te zijn aan problemen. Inmiddels hebben al veel verschillende gebruikers geklaagd over het scherm van de Nexus 7. Zo zou het glas van het scherm loslaten van de behuizing. Hierdoor zou er speling op het glas komen te staan waardoor je het kan bewegen, ook veroorzaakt het backlight-bleeding waarbij er bij een zwart scherm witlicht doorheen komt en reageert het scherm niet altijd even goed op aanrakingen. In sommige gevallen detecteert de tablet zelfs aanrakingen die er niet zijn.

Zowel Google als Asus hebben nog niet officieel gereageerd op deze klachten. Google is een samenwerking aangegaan met Asus om deze tablet te ontwikkelen. Asus is in dit geval de fabrikant van de tablet, Google heeft de tablet om te beginnen in de VS op de markt gebracht.

Asus zal na de zomer de Nexus 7 in Nederland op de markt gaan brengen, waarschijnlijk in september. De Nexus 7 is ook het allereerste toestel dat wordt geleverd met Android Jelly Bean, versie 4.1.

Bekijk hieronder de video’s waarin de problemen duidelijk naar voren komen:

Google heeft vanmorgen de mogelijkheid om Nexus 7 tablets te bestellen gestaakt. Men ging er vanuit dat dit is gedaan omdat Google het aantal bestellingen niet kon verwerken. Het zou echter ook met deze problemen te maken kunnen hebben.