min

Tags in dit artikel

,

LG heeft beloofd dat het nieuwe vlaggenschip uit het smartphone-assortiment niet lang meer op zich laat wachten. Hoewel de LG G2 absoluut niet verouderd is, zal een opvolger uiterlijk eind juni uitgebracht worden.

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers heeft LG aangegeven dat de LG G3 en L III-serie ervoor zullen zorgen dat de financiële cijfers van het volgende kwartaal een impuls krijgen. Dat kan natuurlijk niet wanneer de G3 niet op de markt is gebracht, de komst van het toestel staat dus voor dit kwartaal op de planning.

De verwachte specificaties van de LG G3 betreffen onder andere een scherm van 5,5 inch met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Een Qualcomm Snapdragon 801-chipset kan ook niet ontbreken. Vorige week lekten screenshots van de interface van het toestel uit. Daarop is te zien dat LG kiest voor een platte interface.

Uit de kwartaalcijfers van LG blijkt dat het Koreaanse merk 12,3 miljoen smartphones verkocht in het eerste kwartaal van 2014. Dat is 19 procent meer dan een jaar geleden, maar door kleinere marges heeft het LG financieel gezien niet veel extra opgeleverd.