1 min

Er is in Japan een officieel onderzoek ingesteld naar oververhitting bij de PlayStation Vita van Sony. Er zijn namelijk 31 gevallen bekend waarbij de handheld oververhit raakte.

Het lijkt er dus op dat de PlayStation Vita hot is, maar dan niet op de manier waarop Sony hoopte. Er zouden inmiddels 31 gevallen bekend zijn waarbij exemplaren oververhit zouden zijn geraakt. 23 van deze gevallen zouden in Japan plaats hebben gevonden.

Het is voor het National Institute of Technology and Evaluation in ieder geval genoeg reden om een onderzoek in te stellen. Het onafhankelijke bureau zal namens het ministerie van Economie, Handel en Economie van Japan een onderzoek voeren naar een mogelijke oorzaak.

Volgens berichten op het internet zou de kabel van de PlayStation Vita tijdens het opladen dermate warm worden dat dit schade zou toebrengen aan de handheld. Sony zelf wijt de problemen in een verklaring aan een natte of vuile kabel. Met die reden zou Sony niet van plan zijn exemplaren terug te roepen.