1 min

Nokia heeft een nieuwe feature verwerkt in haar Maps-applicatie. Om deze nieuwe feature, de toevoeging van Groupon deals, mogelijk te maken werkt de fabrikant samen met Groupon.

Nokia en Groupon werken samen om een nieuwe feature aan te kunnen bieden aan eigenaars van een Lumia-toestel. De Finse fabrikant heeft afgelopen woensdag een nieuwe versie van haar Maps applicatie uitgebracht. Wanneer de software wordt bijgewerkt naar versie 2.5, zal de gebruiker beschikken over een nieuwe feature die Groupon Now!-integratie biedt.

De integratie voorziet gebruikers van de tijdelijke aanbiedingen die Groupon mogelijk maakt. De aanbiedingen zullen direct worden weergegeven op de kaart en deze bieden gebruikers vaak flinke kortingen. Nokia ging de samenwerking met Groupon aan omdat het "altijd het doel van Nokia is geweest om iemand overal wegwijs en thuis te laten voelen".

Het proces is volgens Pino Bonetti, een medewerker van Nokia, erg simpel. Wanneer een gebruiker door een kaart zoekt zal hij hier en daar een groene G op zien duiken. Zodra er op deze groene G wordt geklikt, zal de applicatie de desbetreffende aanbieding van Groupon tonen. Waar Groupon uitgebreide informatie over de aanbieding biedt, biedt Nokia de beschrijving naar de locatie. Ook kan er via de Nearby-feature een lijst van de 25 populairste bezigheden in de buurt opgevraagd worden.