1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nu Nokia de hardware-afdeling heeft verkocht, is het bedrijf niet meer zo afhankelijk van Microsoft als voorheen het geval was. Het Finse bedrijf maakt vandaag bekend zich ook minder te committeren aan Windows Phone: de ontwikkeling van HERE Maps voor Windows Phone komt op een lager pitje te staan.

De ontwikkeling van HERE Maps gebeurt nog steeds in beheer van Nokia, omdat Microsoft dit gedeelte niet heeft ingelijfd. HERE Maps is wel geïntegreerd in Windows Phone, maar de dienst is ook beschikbaar op apparaten met andere besturingssystemen.

De ontwikkeling van de Windows Phone-applicatie wordt volgens Sean Fernback van Nokia "significant teruggeschaald", zodat meer aandacht kan worden geschonken aan grotere platformen zoals Android en iOS. Voor die platformen moet HERE Maps binnenkort beschikbaar komen.

Dit betekent overigens niet dat de Windows Phone-app zal verdwijnen, er wordt gewoon aanzienlijk minder tijd in gestoken. De ontwikkeling van HERE Maps voor het Nokia X-platform wordt overigens binnenkort wel gestaakt.