Het is mogelijk om met een commando in een terminalvenster meerdere accounts te activeren in Android 4.1. Dit werd ontdekt door een ontwikkelaar op het befaamde forum van XDA Developers.

Eerder deze week werd er in de code van Android 4.1 Jelly Bean al een verwijzing naar het gebruik van meerdere accounts ontdekt. Een ontwikkelaar op het forum van XDA Developers heeft deze functie nu geactiveerd. Het is de ontwikkelaar namelijk gelukt om via een aantal commando’s deze code te gebruiken, wat de activatie van meerdere accounts mogelijk maakt.

Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe feature dient men als gebruiker te beschikken over een toestel met Android 4.1 Jelly Bean en roottoegang. Wanneer de gebruiker beschikt over superuser-rechten kan het commando ‘pm create-user account’ een account aanmaken. Het woord account in het commando staat voor een variabele die gelijk staat aan de naam voor het account.

Het gebruik van deze meerdere accounts blijkt nog niet geheel zonder problemen te werken. De gebruikers zien namelijk verschillende data en content van elkaar, waaruit blijkt dat nog niet alles goed af is gesloten en uitgewerkt.