2min

Tags in dit artikel

, , ,

Jolla, een bedrijf bestaande uit allerlei oud Nokia-medewerkers, wil graag ervoor zorgen dat het eigen Sailfish-besturingssysteem makkelijk te installeren is op Android-toestellen. Hierdoor verwacht het bedrijf met Sailfish snel marktaandeel te veroveren.

Jolla, een bedrijf bestaande uit oud Nokia-medewerkers, heeft afgelopen week het eerste vlaggenschip uitgebracht. Dit toestel liep vanzelfsprekend op het Sailfish OS mobiele besturingssysteem.

Het bedrijf heeft aangekondigd een eigen plek op de markt te willen veroveren. Dit wil Jolla gaan doen door ervoor te zorgen dat Sailfish OS makkelijk te installeren is op Android-toestellen. Hierdoor wil men een breder publiek aanspreken dan alleen de mensen die een Jolla-toestel hebben aangeschaft.

In een interview met de Finse website Talouselämä geeft Jolla CEO Tomi Pienimäki aan dat Jolla zowel een apparatenbedrijf als een OS-bedrijf is. "Het is best makkelijk om het besturingssysteem op een Android-toestel te installeren."

Er zijn op dit moment een hele grote hoeveelheid Android-roms. Pienimäki geeft aan dat "de helft van de Chinese smartphone-kopers hun oudere en goedkopere toestellen updaten naar een betere versie van Android." Volgens de CEO van Jolla is Sailfish OS ook een beter systeem en kan bovenstaande groep Sailfish OS tot een succes maken.

Als het besturingssysteem eenmaal een succes is, kan Jolla gaan kijken op welke manier het bedrijf ervoor kan zorgen dat applicaties, diensten en advertenties toegevoegd kunnen worden aan het besturingssysteem.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer Jolla de middelen om Sailfish te installeren op Android-toestellen precies zal gaan lanceren. Belangrijk hierbij zal zijn om het daadwerkelijk makkelijk te maken om de software te installeren, zodat er snel een marktaandeel veroverd kan worden.