Qualcomm heeft bevestigt dat het de CPU zal leveren voor een nieuwe smartphone van LG. Deze zal gebruik gaan maken van de quad core Snapdragon S4 Pro. Benchmarks van deze processor zijn veel belovend en weten de concurrentie ver achter zich te laten.

Er gingen al even geruchten dat LG bezig was met een smartphone die behoorlijk krachtig zal zijn, de Optimus G. Deze Optimus G zal naar verluidt gaan werken met een quad-core processor, een 4.7-inch IPS True HD scherm, 2GB aan werkgeheugen en een 13 Megapixel camera.

Qualcomm heeft nu bevestigt dat het LG-toestel gebruik gaat maken van de Snapdragon S4 Pro APQ8064, deze processor heeft 4 Krait Cores met een kloksnelheid van 1,5 GHz per core bij volledige belasting. Bij lage belasting is er maar één core actief en deze kan alleen een kloksnelheid van 1,7 GHz halen. Qualcomm bevestigde ook dat de Optimus G een Adreno 320 GPU zal bevatten. Tot slot weet Anandtech nog melden dat de APQ8064 processor gepaard zal komen met een MDM9615 LTE baseband chip, wederom van Qualcomm.

We hoeven niet lang te wachten op deze nieuwe super krachtige smartphone, LG zou van plan zijn om de Optimus G in september uit te brengen in Zuid Korea en spoedig daarna in de rest van de wereld.