1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Drie dagen geleden liet een productmanager van Google weten dat ze samen met Hisense, een Chinese witgoed en elektronicafabrikant, bezig waren om een goedkope Google TV settopbox te ontwikkelen. Het enige wat de Google productmanager er verder over kwijt wilde was dat het doel is om deze op de markt te brengen met een verkoopprijs onder de 99 dollar. Hisense was spraakzamer en bracht meer details naar buiten.

Hisense bracht wat opheldering, zij melden dat de settopbox de naam Pulse gaat dragen. Verder moet de settopbox half november al op de markt verschijnen voor een prijs om en nabij de 99 dollar. Logischerwijs draait de Hisense Pulse op Google TV, wat weer een afgeleiden is van Android. Het ondersteund resoluties van 480i tot 1080p. Verder zal de Pulse beschikken over HDMI, USB, WiFi en een Ethernet aansluiting.

Verder weet Hisense te vertellen dat de settopbox bestuurt zal worden met een dubbelzijdige afstandsbediening met aan de ene kant een QWERTY toetsenbord en aan de andere kant een touchpad en een specifieke Netfix knop. Het apparaat zal gepresenteerd worden op de IFA in Duitsland deze week.