2min

Zojuist heeft Sony de IFA afgetrapt met een eerste grote persconferentie, dit terwijl de IFA pas officieel aanstaande vrijdag begint, vanavond volgt grote persconferentie nummer twee, die van Samsung. Sony heeft zojuist enkele nieuwe producten gepresenteerd waarvan de belangrijkste een nieuwe Xperia Tablet S is en drie nieuwe Xperia smartphones, de Xperia T, V en J.

De Sony Xperia Tablet S hoeft niet zozeer een grote verassing te zijn. Veel details lekte al voortijdig uit, inclusief goede foto’s van deze tablet. De geruchten bleken ook allemaal te kloppen, het gaat om een 9,4 inch tablet met een IPS-scherm met een resolutie van 1280×800 pixels. De tablet wordt aangedreven door een Tegra 3 chip in plaats van de Tegra 2 chip die in de voorganger zat. Het ontwerp is een heel stuk dunner geworden en daardoor weegt de tablet nog maar 570 gram. De batterijduur is ook verlengt en de tablet zou nu zo’n 10 uur doen met een volledige lading. De tablet komt beschikbaar vanaf 399 euro, dit is voor de 16 GB versie zonder 3G.

Waar Sony meer aandacht aan besteedde waren de nieuwe Xperia smartphones. Vooral de Xperia T, het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf werd in het zonnetje gezet. Sony heeft een grote marketing campagne voor dit toestel gepland staan en heeft het onder meer geregeld dat James Bond in de nieuwe film gebruik maakt van deze smartphone.


De Sony Xperia T is een Android-smartphone met een 4,55 inch HD-scherm, een nieuwe dual-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz, een 13 Megapixel camera en ondersteuning voor MHL. Met MHL kan het beeld worden gestreamed naar televisies dit dit ook ondersteunen. De smartphone wordt geleverd met Android 4.0.4 en zal later worden bijgewerkt naar Android 4.1. De adviesprijs voor het nieuwe vlaggenschip van Sony is 499 euro. Het toestel komt beschikbaar in het zwart en in het zilver.

De Sony Xperia V is weliswaar niet het nieuwe vlaggenschip maar doet maar weinig onder voor de eerder genoemde Xperia T. Het heeft een HD-scherm van 4,3 inch. Ook hier vinden we de nieuwe dual-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz terug en een 13 Megapixel camera. Als unieke feature is dit toestel echter voorzien van LTE-connectiviteit en is het waterbestendig tot 1 meter diep voor een periode van niet langer dan 30 minuten. Ook dit toestel krijgt een adviesprijs van 499 euro en komt beschikbaar in de kleuren zwart en wit.

Tot slot komt Sony met de Xperia J, een goedkoper toestel dat de onderkand van de markt moet bedienen. Het toestel beschikt over een 4 inch FWVGA-scherm en een 5 Megapixel camera. De technische specificaties van dit toestel zijn op dit moment nog onduidelijk. Wel is het prijskaartje bekend, het toestel krijgt een adviesprijs van 249 euro. Het toestel komt beschikbaar in de kleuren zwart, goud, wit en roze.