Een anonieme bron binnen Google meldt tegenover website MoDaCo dat binnenkort een 3G-versie van de Nexus 7 in de winkels zal liggen. Volgens de bron zal dit binnen ongeveer zes weken gebeuren.

Voor velen is er bij Google’s tablet eigenlijk maar één punt van verbetering te vinden. De tablet heeft namelijk geen mogelijkheid om een 3G-verbinding op te zetten, waardoor men voor internet altijd is toegewezen op WiFi-netwerken. Google zou hier echter verandering in willen brengen door binnenkort met een 3G-variant van de tablet op de proppen te komen.

Google heeft er voor gekozen om niet direct een 3G-variant op de markt te zetten, om de prijs zo laag mogelijk te houden. Het ziet er nu echter naar uit dat Google dit gaat rechtzetten. Verdere specificaties zullen overigens hetzelfde blijven bij de 3G-variant van de Nexus 7. Het lijkt er daarmee op dat het toestel niet in afmeting zal variëren ten opzichte van de 3G-loze versie.

De insider kon niks vertellen over de prijs en de precieze datum van de lancering. Het is ook onbekend in welke landen dit model het eerst beschikbaar komt men of ook Nederlanders een 3G-versie mogen verwachten. Sterker nog, het zou zomaar kunnen zijn dat het toestel alleen in de Verenigde Staten op de markt komt.

De Nexus 7 ligt vanaf morgen in de winkelschappen bij de MediaMarkt, het gaat hier dan uiteraard wel om de versie zonder 3G.