1 min

Volgens een rapport van The Next Web dat gisteren werd uitgegeven, staat Google op het punt om een flinke schare aan mobiele producten uit de doeken te doen tijdens een evenement dat op 29 oktober plaats zal vinden. Onderdeel van de line-up zouden Android 4.2, een Nexus-telefoon van LG, een grotere Nexus-tablet en een verbeterde Nexus 7-tablet zijn.

Het rapport is gebaseerd op "een bron met kennis van Google’s plannen". De komst van een Nexus 7-tablet met ondersteuning voor 3G wordt al enige tijd verwacht. Google lanceerde dit weekend overigens al een variant van de Nexus 7 met 32GB aan opslagruimte.

Samsung zou verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een Nexus-tablet met een scherm van 10 inch. Deze tablet zou draaien op het nieuwe Android 4.2 en een scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels bevatten. Met deze resolutie zou Google een troef in handen hebben ten opzichte van Apple’s iPad omdat de pixeldichtheid van deze Nexus 10 hoger zou liggen.

Ook de Nexus-smartphone van LG zal volgende week aangekondigd worden. LG heeft de Optimus G als basis gebruikt voor deze smartphone en ook dit toestel wordt voorzien van Android 4.2.