Op Geekbench is een iPhone 5-benchmark gevonden, waarin het apparaat een score krijgt waarmee de meeste Android-toestellen verslagen worden. De Samsung Galaxy S III en Asus Nexus 7 blijven echter buiten bereik.

In een benchmark op Geekbench staat een score van 1601 op naam van iPhone 5,2. Met deze score verslaat het toestel vrijwel alle Androids, enkel de Asus Nexus 7 en de Galaxy S III blijven overeind wanneer de score wordt vergeleken met de top-charts. Geen enkel apparaat draaiende op iOS is ooit boven een score van 800 uitgekomen. De iPhone 4S behaalde namelijk een score van 631, waar de 3e generatie iPad 734 punten scoorde.

Het is overigens wel mogelijk om nep ID’s mee te geven aan een apparaat, om het te doen lijken op een iPhone 5. Echter komen ook de hardwarespecificaties overeen met de geruchten dat de iPhone 5 bijvoorbeeld 1 GB aan werkegeheugen bevat, naast een op ARMv7 gebaseerde processor.

Bij de aankondiging van de iPhone 5 op 12 september meldde Phil Schiller nog dat de nieuwe A6 chip de grafische- en processor-prestaties zou verdubbelen. Meer informatie zal ongetwijfeld verschijnen nadat de iPhone 5 deze vrijdag officieel in de winkels ligt.