De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Apple is nog maar net twee dagen uit of de eerste klachten beginnen al binnen te druppelen. Eerder vandaag berichten we al over de klachten die gebruikers hebben over Apple’s Kaarten applicatie, nu blijken er ook problemen te zijn met het streamen van audio via Bluetooth. Op basis van de klachten in het Apple Support Forum zijn er verschillende problemen met het streamen van audio via Bluetooth in iOS 6.

Het streamen van audio via Bluetooth naar bijvoorbeeld een autoradio werkt met iOS 6 nog wel. Echter is de bediening van het iOS 6 toestel via de autoradio niet langer mogelijk. Volgens de berichten op het Apple forum kan de bediening alleen via de iPhone worden gedaan. Dit probleem bestond nog niet in iOS 5. Voor bestuurders is dit zeer onhandig omdat zij nu niet langer snel de muziek kunnen bedienen. Ze moeten hiervoor de telefoon ter hand nemen wat volgens de Nederlandse wet is verboden tijdens het auto rijden.

Daarnaast mist er ook een hoop informatie op de autoradio’s. Voorheen bestond de mogelijkheid om de namen van artiesten en nummers maar ook album informatie mee te streamen die vervolgens werd weergegeven op de display van de autoradio. Deze informatie is volgens sommige gebruikers ook verdwenen en zij krijgen het ook niet voor elkaar om deze terug te halen.

Er zijn naast autoradio’s natuurlijk meer producten en accessoires die gebruik maken van Bluetooth audo streaming die mogelijk last hebben van deze problemen maar de klachten lijken vooral van weggebruikers te komen omdat zij het meeste hinder ondervinden.