De eerste ladingen iPhone 5’s zijn vandaag in de verkoop gegaan in een select aantal landen. iFixit heeft inmiddels ook een exemplaar bemachtigd en heeft het toestel uit elkaar gehaald om te zien wat er aan de binnenkant van de iPhone 5 schuil gaat. Uiteindelijk zal de website straks ook gaan vertellen hoe je onderdelen van de iPhone 5 kan vervangen. Bijvoorbeeld wanneer het scherm kapot gaat.

iFixit neemt de tijd om de iPhone 5 te ontleden en te bekijken wat voor technologie er schuil gaat in de nieuwe iPhone van Apple. Apple heeft gekozen voor een 28nm Qualcomm MDM9615M chip voor de LTE-connectiviteit. Ook is er ondersteuning voor HSPA+, EV-Do Rev B en TD-SCMA aanwezig. De iPhone wordt aangedreven door een A6 processor met 1 GB aan RAM-geheugen, deze heeft Apple zelf ontwikkeld maar extern laten produceren, waarschijnlijk door Samsung. Apple zou dit echter binnenkort willen overhevelen naar chipfabrikant TSMC. De batterij is van 3,7 Volt in de iPhone 4S geupgrade naar 3,8 Volt in de iPhone 5.

iFixt stelt dat de moeilijkheidsgraad van het repareren van de iPhone 5 een 7 uit 10 krijgt, waarbij 10 het makkelijkste is om te repareren, dit komt door onder andere het makkelijk te vervangen beeldscherm. De Lightning connector daarentegen zit vast aan componenten als de hoofdtelefoon aansluiting en daardoor is het los vervangen van deze componenten vrijwel onmogelijk. Hieronder vindt je de video van de iFixit iPhone 5 ontleding.