Als je bij de lancering van een nieuwe iPhone érgens op kunt rekenen, dan is het wel dat de mensen van iFixit hem direct uit elkaar halen om te bekijken wat Apple erin heeft gestopt. Dat geldt ook voor de iPhone 5S, waarvan de ingewanden reeds blootgelegd zijn.

In vergelijking met het model van vorig jaar is het nieuwe vlaggenschip van Apple aan de buitenkant niet bijzonder veel veranderd, intern vond iFixit een hoop nieuwigheden, al waren er weinig verrassingen. We wisten immers al van zaken als de Apple A7-chipset, de M7-coprocessor en de vingerafdrukscanner af.

Die bewuste scanner brengt overigens een nieuwe moeilijkheid met zich mee voor mensen die iPhones repareren, er zit een nieuwe kabel aan vastgemaakt wat betekent dat er extra voorzichtig mee moet worden omgesprongen.

De iPhone 5S heeft een grotere accu dan zijn voorganger, ditmaal gaat het om een capaciteit van 1.560 mAh, terwijl de iPhone 5 (review) het moest doen met 1.440 mAh. Dat is overigens nog altijd erg weinig, in vergelijking met bijvoorbeeld de HTC One (review) en Samsung Galaxy S4 (review) met respectievelijk 2.300 en 2.600 mAh.

iFixit kent ook altijd een waardering toe aan de toestellen om de mate van repareermogelijkheden te bepalen. Dat is met de iPhone 5S vooralsnog niet gebeurd. De ontleding van de iPhone 5S is alvast op de website van iFixit te bekijken.