2min Devices

HP kondigt ElitePad 900 met Windows 8 aan

HP komt met een nieuwe tablet op de markt, het gaat om de ElitePad 900 met een scherm van 10 inch. Deze tablet zal draaien op Windows 8 en komt met ‘Smart Jacket’-technologie, voor keuze tussen onder andere connectiviteit of een toetsenbord.

De ElitePad 900 heeft een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels en gaat draaien op een Intel Atom Z2760-processor, qua opslagruimte is er keuze tussen 32 of 64 GB SSD. De tablet wordt voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 1080p-camera aan de voorzijde, 3G- en 4G-ondersteuning en de gebruiker heeft de keuze om met een pen te werken, in plaats van met invoer middels vingers. De ElitePad 900 is 9.2 millimeter dik en weegt ongeveer 680 gram.

De HP ElitePad 900 wordt geleverd met ‘Smart Jacket’-ondersteuning. Dit is een uitbreiding die aangesloten wordt op de tablet. De Productivity Jacket brengt een geïntegreerd toetsenbord en een SD-kaartslot. De Expansion Jacket daarentegen brengt USB- en HDMI-connectiviteit en een geïntegreerde batterij voor een langere batterijduur. Daarnaast verschijnt er ook nog een dockingstation dat de gebruiker in staat stelt om een extern toetsenbord en scherm te verbinden.

HP lijkt zich overigens alleen te richten op de zakelijke gebruiker, de tablet wordt namelijk alleen verkocht via zijn bedrijfskanaal. HP liet weten dat de verkoop van de ElitePad 900 pas in Januari 2013 van start zal gaan.

Bron:DailyTech