HP heeft vandaag laten weten dat de ElitePad 900, een nieuwe zakelijke tablet, nu verkrijgbaar is in Nederland. De tablet heeft een scherm van 10,1 inch en is uitgerust met Windows 8 Pro. HP mikt met deze tablet niet op de consument, maar op bedrijven. HP laat weten dat de eerste grote klant is binnengehaald, Emirates Airlines heeft 1.000 stuks afgenomen voor zogenaamde inflight services.

De tablet kan in Nederland worden gekocht via de erkende HP-resellers voor een bedrag van 599 euro. Het scherm is uitgevoerd met Corning Gorilla Glass 2 en de resolutie bedraagt 1280 bij 800 pixels. Als we kijken naar de overige hardware van deze tablet, dan zien we een Intel dual-core Atom-chip welke is geklokt op 1,8 GHz. De tablet is verder voorzien van een 8 megapixel camera, welke in staat is om video’s op te nemen in 1080p ofwel Full HD. De opslagcapaciteit van de tablet is maximaal 64GB, wat verder is uit te breiden via een micro SD-slot. Uiteraard beschikt de tablet ook over verschillende vormen van draadloze connectiviteit zoals WiFi, 3G en Bluetooth.

HP mikt met de ElitePad 900 vooral op de zakelijke klant. Luchtvaartmaatschappij Emirates Airlines heeft voor alle crewleden een tablet aangeschaft. De tablet moet de crew gaan ondersteunen bij het aanbieden van inflight services en de communicatie met de passagiers. Emirates Airlines is de eerste zakelijke afnemer van HP’s nieuwe ElitePad 900.