iPhone5mod, aanbieder van accesoires voor de iPhone 5, kondigt aan dat het bedrijf naast een Lightning-dock, ook de Lightning-kabels zal gaan aanbieden. Dit kan iPhone5mod doen doordat men Apple’s beveiliging in de Lightning connector heeft weten te omzeilen.

Apple heeft al aangekondigd geen officieel dock uit te brengen voor de iPhone 5. Er was echter geen reden tot paniek omdat de verwachting bestond dat derde partijen dat voor hun rekening zouden nemen. Accesoire-producent iPhone5mod gaat zelfs een stapje verder, ze hebben namelijk de authenticatiechip van de Lightning-adapter succesvol weten te omzeilen, waardoor zij nu ook kabels voor de nieuwe Lightning-standaard kunnen produceren.

Vertegenwoordigers van iPhone5mod laten weten dat de kabels ontwikkeld worden met behulp van een officiële lightning-controllerchip, deze is gekocht van Apple’s eigen leverancier. Dit zou betekenen dat het product volledig compatibel zou zijn, is ook al gaat het niet om een officieel Apple-product.

iPhone5mod heeft ervoor gekozen om het product in twee delen op de markt aan te bieden. Er kan gekozen worden om alleen het dock te kopen. Ook kan er gekozen worden om er een Lightning kabel bij te kopen, deze bevat ingebouwde LED’s die de kabel van binnenuit verlichten.

Beide onderdelen kosten los 19,90 dollar samen gaan ze voor een prijs van 39,90 dollar over de toonbank.