Apple heeft laten weten dat er in de komende maanden een aantal Lightning-adapters op de markt gaan komen. Lightning is de nieuwe kleinere connector van de iPhone 5. Deze adapters vormen de nieuwe Lightning-aansluiting om tot een andere aansluiting.

Er was nogal wat onduidelijkheid over de toepasbaarheid van de nieuwe Lightning-aansluiting, zo was er nogal wat opschudding over het gerucht dat de Lightning-aansluiting geen ondersteuning zou bieden voor video. Dit werd aangenomen nadat bleek dat de adapter die Lightning omvormt in de oude 30-pin aansluiting geen video-ondersteuning biedt. Deze adapter biedt overigens wel ondersteuning voor analoge audio, USB-audio, synchroniseren en het opladen van de iPhone.

Een woordvoerder van Apple heeft nu laten weten dat er geen reden is voor paniek en er wel degelijk vormen van video gaan komen via de Lightning-aansluiting. Apple gaat in de komende maanden een aantal Lightning-adapters uitbrengen, waaronder een Lightning naar VGA-adapter, een Lightning naar HDMI-adapter en in Europa een Lightning naar micro-USB-adapter vanwege de EU-regels voor een universele oplader.