Asus heeft een teaser van de nieuwe Padfone 2 op Facebook geplaatst. Volgens de getoonde tekst zal er een lanceringsvenement plaats vinden op 16 oktober. De Padfone is een apart product, het is namelijk een smartphone met een tabletdock.

Volgens de tekst in de teaser, zal het lanceringsevenement voor de Padfone 2 live te volgen zijn via een stream vanaf de Asus-site, de video zal beginnen met uitzenden om 11 uur in de ochtend. Het lanceringsevenement wordt gehouden in Milaan in Italië. De teaser vermeldt geen specificaties, wel wordt door Asus gesteld dat de Padfone 2 een intuïtief toestel zal zijn.

Voor de lezers die toch specificaties willen weten: eerdere geruchten spreken van een camera met een resolutie van 13 megapixel, 2 GB werkgeheugen en een 2140 mAh-batterij. De Padfone 2 zou in varianten voor HSPA- en 4G LTE-netwerken op de markt verschijnen en het tabletdock zal 10 inch groot worden. Het besturingssysteem zou Android 4.1 Jelly Bean zijn.

Of de Asus Padfone 2 ook in Nederland gelanceerd wordt is onduidelijk. De Nederlandse pers ontving wel uitnodigingen voor de lancering, wat er op zou duiden dat het toestel inderdaad in Nederland zal worden aangeboden. De eerste Padfone is in Nederland niet op grote schaal beschikbaar gesteld.

Lees meer