1 min

Dat het nog wel eens zin kan hebben om een probleem de media in te slingeren is al vaker gebleken. Ook in dit geval was het blijkbaar geen slechte keuze. De Australische autoriteiten waarschuwden inwoners en toeristen voor Apple’s Kaarten-app van iOS 6 omdat er grote fouten in zaten die levensgevaarlijke situaties konden veroorzaken. Een dag later heeft Apple de kaarten reeds aangepast.

De Australische autoriteiten waarschuwden mensen die de stad Mildura wilden bezoeken, deze lag maar liefst 70 kilometer verder naar het noorden dan dat Apple in de Kaarten-applicatie aan had gegeven. Automobilisten die uit gingen van deze kaarten konden daardoor in Murray Sunset terecht komen. Doordat temperaturen daar momenteel tot wel 45 graden Celsius kunnen oplopen en er weinig water voor handen is, leverde dit levensbedreigende situaties op.

Een man raakte 24 uur lang verdwaald, terwijl drie anderen eveneens gered moesten worden uit de extreme hitte en droogte, doordat zij de aanwijzingen van Apple’s Kaarten-applicatie opvolgden.

Apple heeft de kaart van Australië inmiddels aangepast en Mildura op de juiste plaats gezet, zo melden Australische gebruikers. Het Amerikaanse bedrijf dumpte Google Maps vanwege een geschil met Google, maar de eigen applicatie bleek nog vol met fouten te zitten, welke naarstig opgelost worden. Apple’s kaarten komen van verschillende bedrijven waaronder het Nederlandse TomTom, maar er is geen reden om aan te nemen dat de fouten in de informatie van deze bedrijven zat.