2min

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, heeft in een interview aan de BBC laten weten dat Microsoft plannen heeft om meer hardware uit te gaan brengen. Microsoft gaat opnieuw de hardwaremarkt op met ditmaal de Surface tablets. Wat hierna moet volgen is de grote vraag, wellicht een Surface smartphone.

Steve Ballmer vertelde aan de BBC dat Microsoft plannen heeft om meer hardware uit te brengen. "Natuurlijk gaan we meer hardware produceren, wanneer wij mogelijkheden zien om een nieuwe standaard neer te zetten, grijpen we deze aan", aldus Ballmer. Dit is geen vreemde wending na de aankondiging van de Surface tablets die deze week in de verkoop gaat.

Ballmer’s aankondiging van de Surface tablets in juni van dit jaar zorgde voor nogal wat opschudding, tot dusver had Microsoft zich alleen nog maar bezig gehouden met het leveren van software op een paar uitzonderingen na, zoals de Xbox, Kinect en randapparatuur zoals toetsenborden en muizen. Andere hardware experimenten zijn jammerlijk gefaald, zoals de Zune-player. Onder andere de CEO van Acer liet weten dat de Microsoft Surface tablets een gigantische negatieve impact zou hebben voor het PC ecosysteem en dat Acer niet de enige was die Microsoft had benaderd om zijn zorgen te uiten.

Volgens geruchten die al langere tijd de ronde deden zou Microsoft na zijn tabletaankondiging niet stil blijven zitten, zo zou Microsoft ook al bezig zijn met zijn met de opvolger van de Surface-tablet en een eigen Windows Phone 8 smartphone. Met de uitspraak van Ballmer over meer hardware van Microsoft zelf blijft de grote vraag wat we in de toekomst nog allemaal kunnen verwachten.