Tim Cook sprak in het conferentiegesprek over de financiële kwartaalcijfers van Apple over de Surface tablet van Microsoft. De CEO van Apple noemt de tablet verwarrend, maar heeft de tablet vooralsnog zelf nog niet in handen gehad. Hij vormt zijn mening, naar eigen zeggen, van wat hij en zijn collega’s bij Apple hebben gehoord en gelezen over de Surface.

Cook stelt dat de Microsoft Surface-tablet een verwarrend product is, "Een van de moeilijkste zaken bij het maken van een product is het kiezen van wat er wel en niet in het product moet zitten, dit is ons prima gelukt met de iPad en daarom is de gebruikerservaring onvoorstelbaar. Je kan een auto ontwerpen die kan vliegen en kan drijven, maar ik denk niet dat het een positieve uitwerking zal hebben op het product.", aldus Cook.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Cook een vreemde analogie gebruikt. Eerder dit jaar liet Cook tijdens een andere conferentie met investeerders weten dat er vele zaken samengevoegd kunnen worden, zo kunnen een broodrooster en een diepvries gecombineerd worden, maar daar zit niemand op te wachten. Hiermee doelde Cook op Windows 8, die de tablet-omgeving combineert met de PC-omgeving.