1 min

Op de website van Primate Labs, ontwikkelaars van de populaire benchmarking tool Geekbench, verscheen een screenshot van de specificaties en de score van de Apple iPad 4. Deze werd een week geleden door Apple aangekondigd op het Apple media-evenement.

De Geekbench-benchmark toont een score van 1757, hiermee bevestigt het eerdere claims van Apple, waarin werd gesteld dat de iPad 4 zijn voorganger ruimschoots voorbij zou streven in prestatie. De iPad 3 krijgt op Geekbench een score van 791. Volgens de gedetailleerde systeeminformatie van Geekbench zou de A6X-processor van de iPad 4 geklokt zou zijn op 1.4 GHz. terwijl de iPhone 5’s A6-processor op 1.3 GHz geklokt is.

Overigens zijn de processorwaardes van Geekbench misschien niet de perfecte pijlers, eerder nog toen er iPhone 5-benchmarks gevonden werden, zou de processor van deze telefoon volgens de systeeminformatie geklokt zijn op 1 GHz. dit bleek uiteindelijk niet waar te zijn. Verder zou, als we de benchmarks van Geekbench geloven, de iPad 4 beschikken over 1GB werkgeheugen, dit is gelijk aan zijn voorganger.


Naast de nieuwe processor komt de vierde generatie iPad met een 720p HD FaceTime-camera, de nieuwe lightning-connector die eerder geintroduceerd werd in de iPhone 5 en biedt de nieuwe iPad snellere draadloze connectiviteit.