Nintendo heeft een aantal details naar buiten gebracht over de ingebouwde browser in de nieuwe Wii U-console. Deze browser zal geen ondersteuning bieden voor Flash of andere plug-ins. Wel wordt volledige ondersteuning voor HTML5 ingebouwd.

Het komt niet als een verrassing dat Nintendo laat weten dat de browser van de Wii U geen ondersteuning zal gaan bieden voor Flash of andere plug-ins, in plaats daarvan zal de browser ondersteuning bieden voor HTML5. De browser van de Wii U krijgt een respectable score van 323+8 uit een maximaal van 500 punten van HTML5Test.com. De browser van de Nintendo Wii U is gebaseerd op de NetFront-browser. Deze browser wordt gebruikt als ingebouwde browser voor onder andere set-top boxen, publieke informatie-terminals en ook in Nintendo’s 3DS-handheld.

Wanneer we de score van HTML5Test vergelijken met de browser van de Xbox 360, zien we dat de browser van de Wii U het helemaal niet zo slecht doet, de Xbox 360-browser scoort namelijk maar 120+8 punten, vergeleken met de 323+8 van de Wii U. De Internet Explorer-browser voor de Xbox 360 is pas onlangs verschenen. Wel heeft de Xbox 360 multitouch-ondersteuning bij het browsen via de Xbox SmartGlass-applicatie. De Wii U-gamepad zal geen ondersteuning bieden voor multitouch invoer.

De Wii U lanceert op 18 November in Noord-Amerika, Europa volgt iets later op 30 November.