1 min

Terwijl Windows Phone 8 zich opmaakt voor het officiële debuut in de Verenigde Staten, pompt Microsoft de Windows Phone Store vol met apps. Om een nog overzichtelijker geheel van de store te maken, heeft Microsoft een team samengesteld dat zes of meer apps rond één thema samenbrengt onder groepen met de naam Collections.

Op dit moment zijn zijn er binnen de Windows Phone Store 450 collecties in 19 verschillende markten. Elke dag komen er meer bij. Op het officiële blog van Windows Phone staat: "Een Collection is een groep van zes of meer applicaties die te maken hebben met een thema. De collecties zijn door een team van experts gekozen. Tijdens het zoeken naar de apps houden deze experts rekening met kwaliteit, tijdzone voor de Collectie en relevantie ervan. Het aanbod van de apps dat je te zien krijgt hangt dus af van wanneer en vanaf waar je aan het browsen bent. We willen Collections met regelmaat updaten, zodat het fris en relevant blijft".


Een andere feature is Picks for You. Dit werkt in samenwerking met de Bing-zoekmachine van Microsoft. Picks for You selecteert apps op basis van wat Bing over de gebruiker weet. Denk dus bijvoorbeeld aan downloads en zoekopdrachten die je in het verleden hebt gedaan. Verder staan er in de blog nog enkele triviale zaken over Kid’s Corner en dat er melding gemaakt kan worden van apps die als kwetsend worden ervaren.