Online winkelketen Coolblue heeft de prijzen van de Nokia Lumia 920 en 820 uit laten lekken. De producten werden eerder vandaag op de website toegevoegd met de prijzen 649 en 499 euro voor respectievelijke de Lumia 920 en 820. Inmiddels zijn de prijzen weer verwijdert, waarschijnlijk nadat Nokia contact had opgenomen met Coolblue.

Nokia heeft laten weten niet blij te zijn met het verschijnen van de prijzen maar wil niet bevestigen of deze kloppen. Op 27 november vind er een persconferentie plaats van Nokia waar ook Techzine bij aanwezig zal zijn. Dan worden alle details over de Nokia Lumia 920 en 820 uit de doeken gedaan en zullen de adviesprijzen ook bekend worden gemaakt.

De prijzen die Coolblue heeft gepubliceerd zijn echter vrij opvallend want hiermee is Nokia duurder dan de concurrentie. Het topmodel van HTC, de HTC 8X is namelijk 100 euro goedkoper dan het topmodel van Nokia, de Lumia 920. In de praktijk is het zo dat toestellen een stuk goedkoper over de toonbank gaan dan de adviesprijs maar als de adviesprijs van Nokia al 100 euro hoger is dan is de kans klein dat de Nokia Lumia 920 uiteindelijk goedkoper zal zijn dan de HTC 8X.

De Lumia 920 van Nokia is het vlaggenschip van de Finse fabrikant en beschikt over een 4,5 inch scherm, een dual-core 1,5 GHz qualcomm S4-processor, 1 GB aan RAM-geheugen, 32 GB aan opslagcapaciteit en draait uiteraard op Windows Phone 8. De Lumia 820 gebruikt dezelfde chip maar heeft een kleiner scherm van 4,3 inch, beschikt over minder geheugen, opslagcapaciteit en accuduur en ook op de camera is wat ingeleverd. Dit is dan ook geen high-end toestel maar een midrange toestel. Samen moeten deze twee smartphones Nokia weer in het goede vaarwater gaan brengen en zorgen dat het bedrijf weer winst gaat maken.