1 min

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, denkt dat Apple de iTunes-dienst moet uitbreiden naar andere apparaten, zo meldt The Next Web. Wozniak heeft tijdens een optreden bij TEDxBrussels gezegd dat iTunes naar zowel Android als Windows Phone uitgebreid zou moeten worden. Wat betreft een uitbreiding naar Android is dit overigens niet de eerste keer dat Wozniak zijn wens uitspreekt.

Microsoft lijkt het in ieder geval een goed idee te vinden, het bedrijf was immers niet terughoudend bij het uitbreiden van de Xbox SmartGlass-applicatie naar zowel Android als iOS. Geruchten over Office 2013-apps voor deze twee platformen gaan ook al tijden rond op het internet.

Apple daarentegen, heeft zich nooit erg open opgesteld voor het lanceren van zijn producten voor andere platformen. Het bedrijf heeft dan wel een versie van zijn Safari-webbrowser uitgebracht voor Windows, de nieuwste versie van deze browser voor Windows 7 laat nog op zich wachten.

iTunes werd voor het eerst gelanceerd voor de Mac in 2001, maar het gebruik van iTunes steeg pas explosief toen Apple besloot een iTunes-client te maken voor Windows PC’s in 2003. Het enige platform wat daarna naast de andere twee ooit nog ondersteuning kreeg was natuurlijk iOS.