In China is een Nexus 7-tablet tijdens het opladen ontploft. Dat er hier en daar wel eens een zwart schaap de productieband af rolt kan gebeuren. Het is echter te hopen dat het recente incident waarbij een Nexus 7 ontplofte ook daadwerkelijk een eenmalig incident zal blijven. Is dit namelijk niet het geval, dan zijn er nu meer dan 1 miljoen tijdbommen actief wereldwijd.

Een Nexus 7-gebruiker vond het tijd worden om zijn apparaat eens op te laden en verbond de standaardlader met het apparaat en het stopcontact. Nadat de ongelukkige 3 uur later terugkwam om zijn Nexus 7 weer van het stroomnet te halen, stapte hij een kamer vol rook binnen. Na even zoeken vond hij de oorzaak, het was namelijk de Nexus 7 die ontploft was gedurende het laadproces.

Er zijn natuurlijk altijd duistere figuren actief die een ontploft apparaat willen afschuiven als een fabricagefout, terwijl dan later blijkt dat het de gebruiker zelf is die iets uitgehaald heeft met het toestel. Fabrikant Asus neemt de zaak echter erg serieus en heeft deze gebruiker een vervangend apparaat toegestuurd.