1 min

Microsoft is spaarzaam met details over de update die smartphones draaiende op Windows Phone 7 zullen krijgen. Dankzij een gelekte slide uit een presentatie van Nokia weten we nu in ieder geval alvast wat meer van de Windows Phone 7.8-update.

De slide van Nokia stelt dat Windows Phone 7.8 een aantal upgrades aan de beveiliging van Internet Explorer met zich mee zal brengen. Deze updates voor Internet Explorer 9 zouden betekenen dat Windows Phone 7.8 gebruikers geen gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe Internet Explorer 10-browser.

Windows Phone 7.8 zal verder een aantal nieuwe kleurenthema’s met zich meebrengen, hiermee komt het totaal op 20 verschillende kleuren, waar de gebruiker uit kan kiezen. Verder ondersteunt Windows Phone 7.8 ook het aanpassen van MP3-bestanden, zodat gebruikers hun eigen ringtone kunnen samenstellen.

Ook het aanpasbare vergrendelscherm komt naar Windows Phone 7.8. Gebruikers worden in staat gesteld een applicatie zoals Bing te integreren met het lock-screen zoals dit ook kan op Windows Phone 8. Ook staan er wat Nokia-functies op de slide. Nokia brengt Contact Transfers en maakt het delen van bestanden via Bluetooth mogelijk met de komst van Windows Phone 7.8.